Standardne Monako tende

Standardne tende kao što i samo ime kaže su uobičajene tende za više namjena.

Jednostavna je konstrukcija i montaža tende.

Ove vrste tenda se zaista mogu montirati i koristiti na svim vrstama objekata: Tende za kuće, poslovne prostore, kioske, tende na samostojećim konstrukcijama.  Tendom se upravlja ručno na palicu, elektromotorom na prekidač ili na daljinski, te miješana opcija upravljanja, ručno i na motor.

Na tende ugrađujemo i Senzor za vjetar.

Senzor za vjetar se podešava ovisno o mjestu objekta i mjestu same tende na objektu. Uzima se u obzir više parametara i senzor kao takav čuva tendu. Prilikom bržeg vjetra senzor pali motor i tenda se sama skuplja.

Varijacije standardne tende – Upravljanje tendom motor + ručno

  • Tenda sa kombiniranim upravljanjem, ručno i na motor.

Slikovni prikaz tende – kombinirano upravljanje, kazeta tende, senzor za vjetar – predočen je prikaz montirane monako tende sa svim dodatcima.

Podrazumijeva se da, upravljanje na motor, kazeta i senzor za vjetar nisu obavezni odnosno nisu dio standardne ugradnje. Ali da navedemo:

  • Kazeta čuva tendu i produžuje joj vijek trajanja
  • Upravljanje motorom olakšava manipulaciju tendom
  • Senzor za vjetar (samo ako je tenda sa motorom) radi samostalno skupljanje tende i prilikom naleta jačeg vjetra (senzor se prilagođava geo. položaju i mjestu montaže)

Kombinirano upravljanje tendama, palica – motor pomaže prilikom nestanka struje i slično (kvar).
Napomena: Napominjemo da kazeta nije nužna uz tendu te da imamo i kazete (natkrove tende) u jeftinijim izvedbama, odnosno zavisi od mjesta montaže iste.

Tenda na ručno upravljanje s pomoću palice

Na izgled je sve isto osim razlike u cijeni i komforu. Tende na ručno upravljanje palicom su (podrazumijeva se) jeftinije i zahtijevaju dodatni trud prilikom otvaranja/zatvaranja tende, umjesto da kliknete na daljinski i tenda to odradi sama.

 

Foto galerija - Standardne Monako tende

Standardne Monako tendeStandardne Monako tendeStandardne Monako tendeStandardne Monako tendeStandardne Monako tendeStandardne Monako tendeStandardne Monako tendeStandardne Monako tendeStandardne Monako tendeStandardne Monako tendeStandardne Monako tendeStandardne Monako tende