Rimske zavjese

Rimske zavjese će stvoriti istinski luksuzan osjećaj u Vašem domu. Inspirirani najnovijim trendovima u interijerima, na našoj ponudi ćete naći različite mehanizme i poprečne palice. Nudimo i kolekciju platana od poliestera, različitih boja i tekstura. Kao i black out platna za potpuno zatamnjenje prostora.

Rimske zavjese radimo po mjeri tako da odgovaraju svim prozorima. Ova vrste zavjesa su idealne za postavljanje u poslovne objekte i dekoriranje u cijeloj kući, pogodne su za spavaće sobe, blagovaonice i dnevne boravke.

Mogućnost upravljanja na motorni pogon. Rimske zavjese se sve više koriste za zaštitu od sunčeve svijetlosti i od neželjeni pogleda.

Pored svoje funkcionalnosti dekoriraju prostor i daju mu jedan sasvim novi izgled, ugodniji za boravak. Moderna vrsta zavjese, bez obzira koji tip mehanizma da se koristi. Jednostavna za rukovanje i praktična u upotrebi. Platno se slaže  pri vrhu kanišle u valovima čija se dimenzija prilagođava  visini zavjese i prostora u koji se ugrađuje. Na našoj ponudi ćete naći različite tipove kanišla, poprečnih palica, kukica, ali i komplet proizvod sa platnom.

Mi Vam nudimo da birate, a Vaše je da se odlučite.

Rimske kanišle na špagu

Rimska kanišla na špagu je vrlo jednostavan i funkcionalan proizvod. Sastoji se od aluminijske kanišle sa čičak trakom, mehanizma na špagu, nosača i popratnih komponenti. Uz kanišlu ćete dobiti i odgovarajuće dijelove koji idu u platno, poprečne šipke, kružiće za špagu i donji profil.

Nosači su univerzalni, odnosno možete ih montirati stropno ili bočno (plafon/zid). Kompletan proizvod zauzima malo prostora, tako da je posebno pogodna za zavjese malih dimenzija.

Proizvodimo ih po narudžbi, odnosno dimenziji koju zatražite.  Cijena rimske kanišle na špagu je jako povoljna i primamljiva, a kvaliteta proizvoda zadovoljava potrebe dugogodišnje uporabe.

Rimske kanišle mono

Najnoviji tip rimske kanišle, koji je usavršio rimske zavjese kao proizvod. Cijeli mehanizam je uklopljen u aluminijsku kazetu i ne vidi se izvana, što rimskoj kanišli mono daje elegantan izgled. Mehanizam radi na lanac, čijim se povlačenjem zavjesa podiže ili spušta. U sklopu rimske kanišle mono dobit ćete poprečne aluminijske kanišle i kukice koje nije potrebno ušivati na platno nego se jednostavno “klikom” stave na poprečne šipke.

Dimenzija sklopljene rimske kanišle mono nije velika pa se može koristiti i za manje zavjese, ali visoka kvaliteta ovog proizvoda omogućava proizvodnju većih dimenzija kanišla. Sami mehanizam može podizati platna većih dimenzija i veće težine.

Rimske kanišle mono radimo po narudžbi i dimenziji koja Vam odgovara. Repromaterijal za iste imamo na lageru tako da je vrijeme isporuke/ugradnje u relativno kratkom roku.

Rimska zavjesa mono

Elegantna i moderna zavjesa kojom se jednostavno upravlja, a čini Vaš prostor ugodnijim za boravak. Može se ugrađivati u sve vrste prostora, od kuhinja, spavaćih i dnevnih soba, do ugostiteljskih i poslovnih objekata. Zavjesa se sastoji od rimske kanišle mono, platna i poprečnih šipki.

Platna koja se koriste su 100% poliester materijali, antistatički, ne kupe prašinu i ne upijaju mirise. Imamo raznih dezena koje možete uklopiti u Vaše prostore. Poprečne šipke su aluminijske, koje su posebno napravljene za ovu vrstu platna. Poprečne šipke se vide na prednjem dijelu zavjese, elegantnog su izgleda i imamo ih u sivoj i crnoj boji. Isto tako i samu kanišlu radimo u sivoj i crnoj boji.

Laganim povlačenjem lanca zavjesa se u valovima slaže u gornjem dijelu, odnosno na kanišli. Razmak između poprečnih šipki određuje se prema ukupnoj dimenziji zavjese i prostoru u koji se zavjesa ugrađuje.

Radimo ih po naručenoj dimenziji, a za one zahtjevnije imamo i elektro motore, tako da zavjesom upravljaju na daljinski. Lagerom potrebnog materijala osiguravamo kratak vremenski rok isporuke.

 

Foto galerija - Rimske zavjese

Rimske zavjeseRimske zavjeseRimske zavjeseRimske zavjeseRimske zavjeseRimske zavjeseRimske zavjeseRimske zavjeseRimske zavjeseRimske zavjeseRimske zavjeseRimske zavjese